Pala - Uusi palvelu asunnon myyjille muuttuvassa markkinassa

06.06.2019

Asuntokauppamarkkina on tällä hetkellä suurten muutosten keskellä. Kuluttajat vaativat nykyään paljon enemmän läpinäkyvyyttä sekä palveluihin että hinnoitteluun. Nykyään oletuksena on myös, että kaikki pitää pystyä hoitamaan sähköisesti.

Suomen asuntomarkkinoilla on tähän asti joutunut valitsemaan myykö asuntonsa välittäjän kautta vai hoitaako kaiken itse. Markkinoille on kuitenkin tullut uusia toimijoita, jotka haastavat tämän perinteisen mallin. Asunnonvälittäjää ei välttämättä käytetä ollenkaan, vaan asiakas tekee tarvittavat asiakirjat ja esittelee oman kotinsa itse.

Palan liiketoimintajohtaja Sari Leppikangas uskoo, että uusille palveluille on kysyntää:

”Moni miettii asunnon myymistä itse, mutta saattaa säikähtää työn määrää tai lain vaatimaa byrokratiaa. Asunnon myyntiin liittyy niin monta askelta: hinnoittelu, markkinointi, valokuvaaminen, esittelyt ja myynti. Yleensä omistajalta ei löydy aikaa tai halua hoitaa näitä kaikkia asioita itse. Tässä kohtaa Pala tulee apuun. Palan ideana on, että asiakkaamme voivat hyödyntää omaa erityisosaamistaan ja ottaa Palan ammattilaisen avukseen siinä kohtaa, missä apua tarvitsee.”

Pala perustuu kolmeen eri palvelukokonaisuuteen, jotka kattavat asunnon myynnin koko polun:

Myyntipala antaa apua asunnon hinnan arviointiin, ostajan löytämiseen ja markkinointiin. Suomen suurimmilla asuntoportaaleilla Oikotiellä ja Etuovella julkaistu myynti-ilmoitus takaa sen, että asunto näkyy siellä, missä ihmiset koteja eniten etsivät. Ammattimaiset valokuvat tuovat asunnon parhaat puolet esiin, ja näin asiakas saa selkeän käsityksen kohteesta.

Ostajan Palassa asiakas saa tukea asuntoesittelyihin, hintaneuvotteluihin ja tarjouspyyntöihin. Ostajan Pala sopii niin asunnon myyjälle kuin ostajallekin: autamme ostajaa tarjouksen laatimisessa ja myyjää mm. vastatarjousten tekemisessä. Hintaneuvottelut potentiaalisten ostajien kanssa voivat tuntua hankalilta tai liian henkilökohtaisilta, ja moni ostaja haluaa ammattilaisen turvakseen tärkeässä kaupassa. Voit tilata Palan kautta asunnolle myös kuntokartoituksen.

Kauppapalan avulla asiakirjat hoituvat juridisesti oikein. Asuntokaupassa myyjällä on suuri vastuu -  virheellisesti laadittuihin dokumentteihin voidaan palata vielä vuosienkin jälkeen. Palan avulla onnistuvat myös mm. lainhuuto- ja kiinnityshakemusten hoitaminen, yhteiskiinnityksen purku tai osakekirjojen kuolettaminen.

Jos haluat tietää lisää Palasta, ota rohkeasti yhteyttä!

Sari Leppikangas, Palan liiketoimintajohtaja
puh: 050 4226068, email: sari@pala.fi

 

Sari L pienempi